Különleges babakiállítás a Deák Ferenc Kúriában

Marozsyné Guba Rózsa babakészítő népi iparművész saját alkotásai költöznek augusztus 17-től Deák Ferenc, a „HAZA BÖLCSE” otthonába. Az alkotások „különlegessége”, hogy Guba Rózsa a babáit sík textilből kiindulva készíti el, nem használ sem sablonokat sem pedig porcelánt vagy műanyagot.

Minden általa készített darab egyedi tervezésű és kivitelezésű.
A kiállított jelenetek közül számos baba lehet majd ismerős a nemrég nagy sikert aratott „Babakiállítás az Őrségben” című rendezvényről. Ezen kollekció egészül most ki többek közt a reformkort és a kiegyezés korszakát megidéző babákkal Kehidakustányban, a Deák Ferenc Kúriában.

További érdekesség, hogy a kiállítás időtartama alatt a kiállított babák sora némileg, de folyamatosan változik, új darabokkal fog frissülni, valamint, hogy a készítőjük, Guba Rózsa néhány hétvégi alkalommal személyes tárlatvezetést is tart a kiállításon. Ez utóbbiról az alkotó Facebook oldalán meghirdetett eseményekből lehet majd tájékozódni. Guba Rózsa babakiállítása 2019. augusztus 17-től négy hónapon át lesz látogatható, keddtől szombatig 10.00 – 18.00 óra és vasárnap 10.00 – 14.00 óra közt.

A babakiállítás a Deák Ferenc Kúria és Múzeum belépőjével látogatható, mellyel szintén megtekinthető a Deák Ferenc életét bemutató „A haza bölcse, Zala büszkesége” című állandó tárlat is.

(forrás: delzalapress.hu)

About Author

Oszd meg, ha tetszett:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ezek is tetszhetnek még

Iratkozz fel a Balatonneked hírlevélre!